acupunctuur logo

Acupunctuur- en Homeopathiepraktijk Friesland

Judy Hoomans, gediplomeerd homeopate en acupuncturiste (geregistreerd bij NWP, RBNG, SRBAG)
Domela Nieuwenhuisweg 105
9245 VD Nij Beets (Fr)
tel. 0512- 462 077
info@acupunctuurfriesland.nl 

Welkom\Combinatie behandeling
Combinatie met andere behandelingen

Combinatie van acupunctuur met andere behandelingen
Veel mensen gaan naar een acupuncturist als aanvulling op een andere behandeling, bijvoorbeeld van de huisarts of van een specialist in het ziekenhuis. Acupunctuur kan de behandeling van de specialist vaak goed aanvullen of ondersteunen.
Indien u in behandeling bent bij een hartspecialist is aanvullende behandeling met acupunctuur niet vanzelfsprekend (zie onder contra-indicaties). Overlegt u in dat geval vooraf goed met de acupuncturist over eventuele risico's, en of acupunctuur wel de meest aangewezen therapie voor u is.

Combinatie van acupunctuur met donatie aan de bloedbank
Indien u bloed- of plasmadonor bent, kan behandeling met acupunctuur gevolgen hebben voor uw donatie aan de bloedbank. Bij donoren die met acupunctuur worden behandeld wordt in de regel geen bloed of plasma afgenomen voor de duur van 6 tot 7 maanden. Ik sta echter bij Sanquin Bloedbank geregistreerd op een lijst met acupuncturisten die zich houden aan de regels van de bloedbank m.b.t. steriliteit en hygiŽne. Dat betekent dat onder normale omstandigheden acupunctuurbehandeling in mijn praktijk geen gevolgen heeft voor uw donateurschap. Indien u donor bent en acupunctuurbehandeling overweegt, kunt u het beste vooraf contact opnemen met Sanquin Bloedbank, www.sanquin.nl.

Combinatie van kruidenpreparaten met medicijnen of zelfzorgmiddelen
Bij het gebruik van kruidenpreparaten kan het van belang zijn de dosering van medicijnen waar u al op bent ingesteld, extra te laten controleren. Het kan zijn dat de dosering moet worden aangepast. Kruidenpreparaten kunnen de werking van andere medicijnen beÔnvloeden. Ook zelfzorgmiddelen, zoals sommige voedingssupplementen, kunnen de werking van medicijnen of kruiden beÔnvloeden. De duur van de werking kan door kruiden of zelfzorgmiddelen bijvoorbeeld toe- of afnemen. Het is daarom van belang dat zowel de huisarts of specialist en de acupuncturist goed geÔnformeerd zijn over de therapieŽn die u naast elkaar volgt en welke zelfzorgmiddelen u gebruikt.

Indien u medicijnen gebruikt die door uw huisarts of specialist zijn voorgeschreven, kunt u daar alleen verandering in brengen na overleg met hen.