acupunctuur logo

Acupunctuur- en Homeopathiepraktijk Friesland

Judy Hoomans, gediplomeerd homeopate en acupuncturiste (geregistreerd bij NWP, RBNG, SRBAG)
Domela Nieuwenhuisweg 105
9245 VD Nij Beets (Fr)
tel. 0512- 462 077
info@acupunctuurfriesland.nl 

Welkom\Consult behandeling
Consult

Doel van behandeling met acupunctuur is het herstellen van evenwicht en het bevorderen van het doorstromen van Qi ('levensenergie'). De aard van een disbalans kan bij mensen onderling verschillend zijn, ook als ze met dezelfde aandoening naar een acupuncturist gaan.
Een acupuncturist wil erachter komen wat bij iemand specifiek de aard van de disbalans is. Daarom worden tijdens het eerste bezoek een aantal vragen gesteld en vindt aanvullend onderzoek plaats. Om een goed beeld te vormen van de disbalans die aan de klachten ten grondslag ligt duurt het eerste bezoek drie kwartier.

De vragen van een acupuncturist gaan allereerst over de klachten waarmee u komt. Daarnaast wordt nagelopen of u wellicht nog andere klachten heeft. Tenslotte kunt u vragen verwachten over dingen als eetlust, dorst, plassen, stoelgang, slaap, warmtebehoefte en stemming.

Vervolgens wordt uw tong bekeken en uw pols aandachtig gevoeld. Soms vindt ook enig lichamelijk onderzoek plaats, zoals het beluisteren van uw longen, het bekijken van verkleuringen van de huid of het vaststellen van pijnpunten. Uit al deze gegevens wordt de aard van de disbalans, behandelduur en beoogd resultaat vastgesteld en volgt de behandeling.

De behandeling bestaat uit het prikken van naalden op bepaalde punten, meestal twee keer per week. Het kan daarnaast ook zijn dat er moxa (een gloeiend kruidenstaafje) wordt gebruikt. Soms worden ook voedingsadviezen gegeven.